1940-те са десетилетие на XX век. Първата му половина е белязана

...
1940-те са десетилетие на XX век. Първата му половина е белязана
Коментари Харесай

Те нямат 30 г., но искат и живеят сякаш е 1940 г.

1940-те са десетилетие на XX век. Първата му половина е белязана от Втората международна война която поставя своя отпечатък върху страните и хората в Европа, Азия и по света. Последиците от войната се усещат дълго след приключването на военните дейности, а изтощената Европа е разграничена на две сфери на въздействие от страна на Западния свят и Съветския съюз, като започва и Студената война. 
 Чарити и Мат Крейг - двойката, която съумя да избави брака си след невярност
Жената, която твърди, че изневярата на брачна половинка ѝ е избавила брака им

Личната история на двама съпрузи

Като цяло това десетилетие не е едно от най-хубавите в историята и поради войните в този интервал, доста хора не обичат да се връщат обратно и да си спомнят това време.

За разлика от една двойка във Англия, която към момента няма 30 година, само че е решила да живее живота си по този начин, като че ли е 40-те години на предишния век. 24-годишната Либърти Ейвъри и 29-годишният Грег Кърби от Дичингам в Норфолк се обличат всеки ден в обичайни облекла от този интервал и имат ретро мебели от епохата.

Те отиват на празници на тематика 40-те години, имат американски джип от 1942 година и, несъмнено, обличат се в облекла от 40-те години за сватбения си ден (и не само). Грег споделя: " Това е просто елементарен живот, в действителност. Опитахме се да създадем нашата женитба колкото е допустимо повече от 40-те - обичайната, както може би нашите баби и дядовци биха го създали ", прибавя той.

" Не е наложително да са похарчили голяма сума за събитието, тъй че и ние взехме решение да не го вършим ", добавя Либърти.

Двойката има обичаен църковен брак, по-късно посещават ресторант и танцуват в локалното кметство, с цел да отпразнуват огромния си ден. Съвсем непретенциозно, те също прекарват една седмица в Брайтън за медения си месец, а не на Малдивите или Бахамите, както биха създали доста от актуалните двойки. 

" Реакцията към нас, когато се разхождаме по улицата, като цяло е позитивна ", споделя пред BBC Либърти.

" Понякога се майтапят с нас, само че никога злонамерено, само че това е прекрасен метод да се срещаме и поддържаме връзка с нови хора. Тя признава, че е била доста срамежлива, до момента в който е растяла, и усеща, че хората, които в този момент поддържат връзка с нея и я разпитват за метода ѝ на живот, са й помогнали да го преодолее.

Двойката лимитира времето си с технологиите, доколкото е допустимо, играе на настолни игри вечер и върви на обичайни танци през уикенда. Либърти, която е ретро шивачка, също обича да готви, като употребява предписания от 1940 година и кухненски принадлежности от този интервал.

Но тя признава, че от време на време си вършат къси почивки от ерата. " Старите филми могат да бъдат много тежки, тъй че Грег ни предизвиква да гледаме нещо по-ново понякога ", споделя тя.

Двойката също по този начин признава, че от време на време е предизвикателство да се грижи за деликатни, остарели тъкани, само че Грег, който е бръснар, споделя: " Намираме облеклата от този интервал по едно и също време комфортни и толкоз стилни.

" Обичаме да носим и поправяме облеклата, даваме им нов живот и те наподобяват също толкоз добре, колкото преди 80 години. "
 Тифани Чан и Андерс - двойката, която похарчи хиляди, с цел да вземе кучето си на отмора в Япония
Двойката, която похарчи хиляди, с цел да вземе кучето си на отмора

Колко и какво им е коствало и коствало ли си е

Либърти и Грег се срещат във фризьорски салон и бързо откриват допирни точки, а любовта им към 1940 г. непрекъснато пораства, до момента в който връзката им процъфтява.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР